Блог статии | За седмокласниците | Проект "Виж моя път! Избери твоя"

Онлайн панорама на образованието “Виж моя път! Избери твоя!” за седмокласници ще се проведе в Силистра

Център за кариерно ориентиране, съвместно с 10 гимназии и средни училища от Силистра, Дулово и Тутракан ще проведе онлайн представяне на план-приема след 7. клас за учениците на които им предстои нов избор на училище и образователен етап. Подготвени е атрактивно видео съдържание, представящо уменията, постиженията и училищния живот на гимназистите в Силистра.

Кога ще се проведе?

Онлайн панорамата стартира на 28 април и ще продължи до 14 май. Тя ще се реализира чрез споделяне на съдържание в сайта и страницата на Центъра за кариерно ориентиране и на Община Силистра. 

Видеата са изработени от екипи  ученици от 10 и 11 клас, предварително преминали обучение в два модула по проект “Виж моя път! Избери твоя”. По време на модулите учениците успяха да надградят уменията си за себепознание, персонален стил, преносими и твърди умения, а по време на онлайн конференция, също проведена от кариерните консултанти бяха разгледани различни формати на презентиране на продукти като видео, подкаст, инфографика, анимация и др. и тяхната специфика.

Онлайн панорама на образованието Силистра

Кой ще участва?

 

 1. ЕГ “Пейо Яворов” – Силистра
 2. ПМГ “Св. Климент Охридски” – Силистра
 3. ПГСУАУ “Атанас Буров” – Силистра
 4. СУ “Васил Левски” – Дулово
 5. СУ “Йордан Йовков” – Тутракан
 6. ПЗГ “Добруджа” – Силистра
 7. ПГС “Пеньо Пенев” – Силистра
 8. ПГПТ “Евлогий Георгиев” – Силистра
 9. ПГ по облекло, обслужване и транспорт – Дулово
 10. СУ “Дръстър” – Силистра

 

 За седмокласниците

 

Седмокласниците, участващи в проекта от ОУ “Отец Паисий”, “ОУ “Иван Вазов” – Силистра и ОУ “Христо Смирненски” – Дулово, ще имат възможност първи да се докоснат до гимназиите през погледа на учениците от екипите и техните ръководители чрез споделяне на готовите видеа в сайта на ЦКО, на адрес: http://proorientirane.com/online-panorama-na-obrazovanieto-2021/ и във фейсбук страницата на Центъра https://www.facebook.com/CKO.Silistra  и на Община Силистра https://www.facebook.com/municipality.silistra. Всеки ден екипът на Центъра ще акцентира с онлайн информация за едно средно училище или гимназия.

Цялото съдържание и ресурсите от училищата ще бъдат достъпни като постоянен ресурс на сайта на ЦКО, а също така и изпратени до всички класните ръководители на седмокласниците в област Силистра, в подкрепа на кариерното информиране на техните ученици. 

 

Проект “Виж моя път! Избери твоя!”

 

начало ЦКО Силистра

Панорамата беше планирана като една от основните дейности по проект на ЦКО по Национална програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие” и следваше да се случат на живо, като екипите от гимназиите да представят своите училища и да внесат личните си преживявания и споделяния защо са избрали дадената гимназия. С оглед на противоепидемичните мерки и ротационния принцип на обучение на учениците към момента, екипът на ЦКО – Силистра взе решение представянията да се случат в онлайн среда. 

Последни блог статии

Дигитална платформа по кариерно ориентиране в помощ на учениците от 7 и 12 клас в Силистра

Дигитална платформа по кариерно ориентиране в помощ на учениците от 7 и 12 клас в Силистра

     През новата учебна година, Център за кариерно ориентиране към НАО „Г. Галилей“ - Силистра ще обедини 13 училища от областта, благодарение на спечелен проект по НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за...

Училищните екипи от 10 гимназии в област Силистра преминаха два обучителни модула по проект “Виж моя път! Избери твоя!”

Училищните екипи от 10 гимназии в област Силистра преминаха два обучителни модула по проект “Виж моя път! Избери твоя!”

През учебната 2020-2021 година, Център за кариерно ориентиране към НАО „Г. Галилей“ - Силистра  обедини 13 училища от областта, благодарение на спечелен проект по НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за...

Център за кариерно ориентиране – Силистра обединява 13 училища в областта в нов проект

Център за кариерно ориентиране – Силистра обединява 13 училища в областта в нов проект

През новата учебна година, Център за кариерно ориентиране към НАО „Г. Галилей“ - Силистра ще обедини 13 училища от областта, благодарение на спечелен проект по НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно...

Не чакай прекалено дълго, за да потърсиш професионално мнение за твоя образователен път! Потърси кариерен консултант напълно БЕЗПЛАТНО!

Задължително поле *

Задължително поле*

14 + 3 =