Блог статии

Стартира втори етап от “Седмица на професиите” през погледа на малките изследователи

Sep 30, 2021 | Блог статии

 

 

 

Учениците от 1-4 клас в област Силистра ще имат възможност да се запознават с професиите по интересен начин по време на втория етап на инициативата “Седмица на професиите през погледа на малките”.

Посредством метода “Връстници обучават връстници”, макар и индиректно, учениците от начален етап ще се докосват до света на професиите, гледайки създадени видео материали от свои връстници.

Видеата бяха създадени от ученици 1-4 клас и техни ръководители през първия етап на кампанията.

Участниците имаха за задача след насоки от екипа на Център за кариерно ориентиране – Силистра да създадат изследователски проект в дигитална среда.

Стартира втори етап от "Седмица на професиите" през погледа на малките изследователи

Работен процес

Всеки клас имаше възможност да избере и изследва професия, която да представи в проект по атрактивен и подходящ за дигитален достъп начин /чрез видео, презентация, представяне на разказ за професия, представяне на изработен постер и др., записани в mp4 формат/.

Целта на инициативата беше да се активира изследователския интерес, да се подкрепи работата в екип, да се повишат знанията и уменията за извличане и ползване информация от света на професиите, която да обогати и образова учениците.

Кой се включи?

2 клас – ОУ “Отец Паисий” – с.Добротица;

3 клас – ОУ “Отец Паисий” – с.Добротица;

1 “А” клас – СУ “Йордан Йовков” – гр. Тутракан

1 “Б” клас – СУ “Йордан Йовков” – гр. Тутракан

2 “А” клас – СУ “Йордан Йовков” – гр. Тутракан

2 “Б” клас – СУ “Йордан Йовков” – гр. Тутракан

3 “А” клас – СУ “Йордан Йовков” – гр. Тутракан

2 “А” клас – ОУ “Отец Паисий” – Силистра

2 “Б” клас – ОУ “Отец Паисий” – Силистра

3 “А” клас – ОУ “Отец Паисий” – Силистра

Какво предстои?

От 30 септември 2021 г. стартита “Онлайн Седмица на професиите”, като в страницата на Център за кариерно ориентиране във фейсбук и на сайта ще бъдат публикувани по 1 или 2 видео материала за професиите, които класовете са изработили.

Паралелно с това, екипът на ЦКО посещава на живо и участвалите класове в училищата, като провежда един учебен час, в който награждава участниците, връчва сертификат “СУПЕР изследователи на професии” провежда дискусия по метода “Връстници обучават връстници”, по време на която изследователската работа на класа продължава.

Възможност за всички 

Всеки учител или директор на училище, който желае и негови ученици от 1-4 клас да бъдат посетени от екипа на ЦКО за провеждане на дискусия на тема “Как да изследваме професиите”, в която по метода “Връстници обучават върстници” учениците ще имат възможност да гледат създадените видео материали и също да се превърнат в изследователи.

Може да се свържете с екипа на Център за кариерно ориентиране по имейл: cko.silistra@gmail.com

или на телефон –  +359 894 41 95 64. 

Последни блог статии

Дигитална платформа по кариерно ориентиране в помощ на учениците от 7 и 12 клас в Силистра

Дигитална платформа по кариерно ориентиране в помощ на учениците от 7 и 12 клас в Силистра

     През новата учебна година, Център за кариерно ориентиране към НАО „Г. Галилей“ - Силистра ще обедини 13 училища от областта, благодарение на спечелен проект по НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за...

Онлайн панорама на образованието “Виж моя път! Избери твоя!” за седмокласници ще се проведе в Силистра

Онлайн панорама на образованието “Виж моя път! Избери твоя!” за седмокласници ще се проведе в Силистра

Център за кариерно ориентиране, съвместно с 10 гимназии и средни училища от Силистра, Дулово и Тутракан ще проведе онлайн представяне на план-приема след 7. клас за учениците на които им предстои нов избор на училище и образователен етап. Подготвени е атрактивно видео...

Училищните екипи от 10 гимназии в област Силистра преминаха  два обучителни модула по проект “Виж моя път! Избери твоя!”

Училищните екипи от 10 гимназии в област Силистра преминаха два обучителни модула по проект “Виж моя път! Избери твоя!”

През учебната 2020-2021 година, Център за кариерно ориентиране към НАО „Г. Галилей“ - Силистра  обедини 13 училища от областта, благодарение на спечелен проект по НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за...

Не чакай прекалено дълго, за да потърсиш професионално мнение за твоя образователен път! Потърси кариерен консултант напълно БЕЗПЛАТНО!

Задължително поле *

Задължително поле*

15 + 10 =