Блог статии

ЦКО – Силистра проведе поредица тренинги с педагогически специалисти от Силистра

Sep 25, 2023 | Блог статии

 

 

 

„Време за плюсове. Умения за прибавяне“ – това беше темата на поредната междуинституционална колаборация, реализирана от Центъра за кариерно ориентиране, с участието на ръководството и педагогическите специалисти на Езикова гимназия “Пейо Яворов” – гр.Силистра .

Летният тренинг е реализирано предизвикателство за Стела Павлова – кариерен консултант в Центъра, в ролята й на фасилитатор, в рамките на изнесеното двудневно преживяване за учителите.

Съчетавайки знанията и професионалната си практика по отношение на кариерно ориентиране, педагогически умения и психологически похвати, тя даде възможност на участващите в тренинга да прибавят към своето личностно опознаване богата информация, свързана с удовлетворение на базови потребности, ценностна система (отношения / работна среда / Аз), персонален стил (меки умения, способности).

Професионалната роля на педагогическия специалист– характеристики, проявление, силни страни и особености пък беше разгледана метафорично през друга професионална характеристика.

Партньорство и екипност, работа при стрес, профилактика на бърнаут и стилове, които проявява личността по време на конфликтност, бяха част от темите във втория обучителен ден.

Благодарение и на изнесения извън работната среда подход на работа, присъстващите успяха да „презаредят батериите си“ след края на учебната година. Разнообразието в упражненията добавиха и емоция, приятни моменти и много „думи“, които всеки ще си вземе под една или друга форма.

Екипът на Центъра за кариерно ориентиране има намерение да предложи този формат на тренинг и на другите училища в града като превантивен подход за работа със себе си и междуличностните отношения в работната среда на педагогическите специалисти.

Този тип тренинги са подходящи както за училищни екипи от начален, прогимназиален и гимназиален етап, така и за екипите на детските градини или висшите учебни заведения. Темите подлежат на обсъждане и договаряне предварително. Удобното време за провеждане е както непосредствено преди началото на учебната година, така и веднага след приключването й.

Последни блог статии

Стартира втори етап от “Седмица на професиите” през погледа на малките изследователи

Стартира втори етап от “Седмица на професиите” през погледа на малките изследователи

     Учениците от 1-4 клас в област Силистра ще имат възможност да се запознават с професиите по интересен начин по време на втория етап на инициативата "Седмица на професиите през погледа на малките". Посредством метода "Връстници обучават връстници",...

Дигитална платформа по кариерно ориентиране в помощ на учениците от 7 и 12 клас в Силистра

Дигитална платформа по кариерно ориентиране в помощ на учениците от 7 и 12 клас в Силистра

     През новата учебна година, Център за кариерно ориентиране към НАО „Г. Галилей“ - Силистра ще обедини 13 училища от областта, благодарение на спечелен проект по НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за...

Онлайн панорама на образованието “Виж моя път! Избери твоя!” за седмокласници ще се проведе в Силистра

Онлайн панорама на образованието “Виж моя път! Избери твоя!” за седмокласници ще се проведе в Силистра

Център за кариерно ориентиране, съвместно с 10 гимназии и средни училища от Силистра, Дулово и Тутракан ще проведе онлайн представяне на план-приема след 7. клас за учениците на които им предстои нов избор на училище и образователен етап. Подготвени е атрактивно видео...

Не чакай прекалено дълго, за да потърсиш професионално мнение за твоя образователен път! Потърси кариерен консултант напълно БЕЗПЛАТНО!

Задължително поле *

Задължително поле*

12 + 12 =